Coşul tău este gol!
Turcoaz

TURCOAZ
Avand o culoare atat de deosebita incat a definit numele unei nuante, turcoazul a fost pretuit milenii de-a randul. Culturile antice, incluzand aici tibetanii, americanii nativi, aztecii, chinezii si egiptenii pretuiau turcoazul pentru puterea sa spirituala si pentru frumusetea sa. 
Egiptenii antici pretuiau turcoazul: arheologii au gasit bijuterii regale cu aceasta piatra veche de peste 5000 de ani. 
Turcoazul este piatra nationala a Tibetului, unde este considerat aducator de sanatate, noroc si protector impotriva raului. Aztecii si Incasii considerau turcoazul mai pretios decat aurul, aducandu-l din minele din nord, acum sud-vestul Amercii. Doar regii aveau dreptul de a purta turcoaz. 
Turcoazul se gaseste in multiple rezurse si nu este foarte scump, dar zirconiile de calitate extraodinara sunt rare, mai ales cele in nuante de albastru azur intunecat sau chiar cu textura translucida. 
Cea mai valoroasa culoare a turcoazului este albastrul "cer". 
Uneori, turcoazul este taiat astfel incat prezinta firisoare negre asemeni celor dintr-o panza de paianjen. Turcoazul este disponibil in varii forme: margele, cabochon sau incrustate. 

Pietrele pretioase si semipretioase sunt minerale cu o estetica deosebita, care in urma unor procese elaborate de taiere si polisare, sunt utilizate pentru infrumusetarea bijuteriilor. 
Clasificarea traditionala intre pietre pretioase si semipretioase a aparut pentru prima oara in Grecia Antica, fiind adoptata apoi si de alte culturi. Astazi, pietre pretioase sunt considerate diamantul, rubinul, safirul si smaraldul, in timp ce celelalte sunt semipretioase, dar aceasta este o distinctie nestiintifica si reflecta in special raritatea nestematelor si duritatea (in functie de pozitia pe Scala Mohs). Expertii, in schimb, clasifica gemele in functie de compozitia chimica, sistemul de cristalizare si mediul in care s-au format. Gemele sunt caracterizate de indexul de refractie, dispersia luminii, duritate, clivaj, diaclaza si luciu. 

Turcoaz
Turcoaz slefuit rotund cabochon Diametrul - 5.5 mm Carataj - 0.65 ct ..
0,00 Lei
Turcoaz
Turcoaz slefuit rotund cabochon Diametrul - 9 mm Carataj - 3.15 ct   ..
0,00 Lei
Turcoaz
Turcoaz slefuit rotund cabochon Diametrul - 5 mm Carataj - 0.50 ct ..
0,00 Lei
Turcoaz
Turcoaz slefuit square cabochon Lungime - 6 mm Latime - 6 mm Carataj - 0.98 ct ..
0,00 Lei
Turcoaz
Turcoaz slefuit rotund cabochon Diametrul - 6.5 mm Carataj - 0.89 ct ..
0,00 Lei