Coşul tău este gol!
Tanzanit

Tanzanite

Chintesența pietrei prețioase la moda , a secolului 20 , Tanzanitul este una dintre cele mai bine vandute pietre  pretioase  colorate din toate timpurile . Venind din umbra Tanzaniei,  Muntele Kilimanjaro din poalele Merelani care se ridica de la câmpiile calde Sanya , AAA Tanzanite este un excepțional Tanzanite, atent selectat pentru calitatea superioară . Descoperit în 1967 , de Henry B. Platt , strănepotul lui Louis Comfort Tiffany , numindu-l  " Tanzanite ", un tribut adus locului de naștere , de nomazii Maasai . În funcție de mitul popular , se spune ca frumoasele cristale albastre Tanzanite , au fost transformate de un incendiu de iarbă . Din pură întâmplare , în Maasai se consideră albastru ca fiind o culoare spirituala, ceva sacru . Astăzi , șefii  Maasai daruiesc Tanzanite nevestelor, pentru  nasterea fiecarui  copil, ca o binecuvântare pentru o viață sănătoasă , pozitivă și de succes .

AAA Tanzanite este colorat de cantitatea și raportul de crom si vanadiu . O varietate de zoisit , AAA Tanzanite este bine definita prin calitatea si frumusetea ei rara .Este de 1000 de ori mai rara decat diamantul  si se extrage dintr-un singur loc in lume , anume Tanzania. Mina este de o singura generatie si se presupune ca in 30 - 40 ani resursele se vor epuiza. În urmă cu 585 milioane ani , s-a intamplat ceva unic geologic în Tanzania, astfel incat există doar unu la un milion sanse ca AAA Tanzanite sa apara în altă parte . Tanzania are doar un depozit in lume și producția totală este în scădere . Având în vedere că singurul depozit de Tanzanite acoperă abia 20 de kilometri pătrați , nu e de mirare că acesta este descris ca fiind " de o mie de ori mai rar decât Diamantul " . Excepție ar fi  cazul  în care ar fi descoperit în altă parte , o noua mina de Tanzanite, altfel  va dispărea în mare parte în anii care vor veni .

Ca o recunoaștere pt enorma popularitate a pietrelor Tanzanite, Turcoaz si Zircon, nasterea oficiala in industria pietrelor, fiind decembrie 2002. In timp ce culorile Tanzanite-ului  sunt de obicei albastru, purpuriu , violet sau combinații ale acestora, exista si geme de colectie, bi-culori, verde, galben și roz care sunt de asemenea cunoscute, denumite Fancy Tanzanit , acestea  sunt complet naturale și toate sunt extrem de rare . Tanzanite a fost un nume de uz casnic de aproape 50 de ani . Cu toate acestea , doar recent a început Fancy Tanzanite să fie apreciat ca pietre pretioase , fiind unice. Inițial , Tanzanite a fost cunoscut doar pentru culorile sale de un albastru- violet maiestuos și alte forme râvnite.  Astăzi însă , orice culoare " fantezie ", a Tanzanite-ului  este căutat de colecționarii de geme din întreaga lume .

Elizabeth Taylor a iubit si a promovat aceasta piatra deosebita , datorita asemanarii cu culoarea ochilor sai , albastru - violet

Se estimeaza ca pentru toate Tanzanitele albastre de calitate superioara gasite , doar 1 în jurul valorii de 5000 va fi verde , numai 1 la 10.000 va fi galbena , doar 1 la circa 20.000 va fi roz și pentru a vedea o combinație de culori într-o singura piatră prețioasă ( cum ar fi Tanzanite-ul  Cameleon ) ar putea fi doar  1 la 50.000 de bucati .

Incluziunile vizibile in poze nu sunt vizibile cu ochiul liber. ( Claritate – AAA – VS )

AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit oval. Calitate de top , pleochroism pronuntat ( schimbarea culorii albastru-..
2.770,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit trilliant. Calitate - top quality Latura - 7.5 mm Inaltime  - 5.46 m..
2.550,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit trilliant . Calitate de top a culorii si a claritatii. Latura - 8 mm&nbs..
2.876,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit rotund . Calitate de top - culoare si claritate Diametrul - 6.5 mm Inaltim..
1.637,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit rotund. Calitate de top culoare si claritate. Diametrul - 8 mm Inaltime - ..
3.156,00 Lei
AAA Tanzanit
AAA tanzanit slefuit antique cushion. Calitate top. Lungime - 8 mm Latime - 6 mm Inaltim..
2.250,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit trilliant. Calitate de top - culoare si claritate . Latura - 6 mm Inaltime..
1.059,00 Lei
AAA Tanzanit
Tanzanit slefuit trilliant . Calitate top quality. Latura - 10 mm Inaltime - 4.95 mm Car..
3.827,00 Lei
Fancy tanzanite
Fancy tanzanit slefuit trilliant. Tanzanit fara nici un fel de tratament  Culoare - verde..
835,00 Lei
Fancy tanzanite
Fancy tanzanit slefuit pear. Lungime - 8 mm Latime - 5 mm Inaltime - 4.3 mm Claritate - ..
614,00 Lei
Tanzanit
Tanzanit slefuit antique cushion. Latura - 4 mm  Inaltime - 2.7 mm Claritate - VS C..
80,00 Lei
Tanzanit
Tanzanit slefuit oval cabochon. Lungime - 9 mm Latime - 7 mm Inaltime - 4.7 mm Claritate..
74,00 Lei
Tanzanit
Tanzanit slefuit oval cabochon Lungime - 9 mm Latime - 6 mm Inaltime - 4,7 mm Claritate ..
65,00 Lei
Tanzanit
Tanzanit slefuit oval cabohon. Lungime  - 7 mm Latime - 5 mm Inaltime - 2.80 mm Cla..
38,00 Lei
Tanzanit
Lungime  7  mm Latime  7  mm Inaltime   4.32 mm. Claritate - ..
2.585,00 Lei