Coşul tău este gol!
Sodalite

SODALITE

Sodalit este un mineral regal bogat in albastru care se bucura de culorile unei pietre prețioase ornamentale . Deși probele masive de Sodalit sunt opace, cristalele sunt de obicei transparente si translucide. Sodalit este un membru al grupului de sodalit cu Hauyne, Nosean, Lazurite și Tugtupite.

Descoperit în 1811 în complexul  Ilimaussaq în Groenlanda, sodalitul nu a devenit o piatra decorativă importanta până în 1891, când depozitele mari de material fin au fost descoperite în Ontario, Canada.

Un mineral relativ dur dar încă fragil, Sodalit este numit după conținutul de sodiu; în mineralogie poate fi clasificat ca un Feldspathoid. Este bine cunoscut pentru culoarea sa albastra, dar Sodalit poate fi, de asemenea, gri, galben, verde, sau roz și este adesea pestriț cu vene albe sau patch-uri. Mai uniform, materialul albastru este utilizat în bijuterii, în cazul în care acesta este modelat în forme cabochon si margele.  Este mai adesea văzută gema mai mica si se confruntă cu încrustații în diverse aplicații.

Deși oarecum similar cu Lazurite și Lapis Lazuli, Sodalit conține rareori pirita (o includere comuna în Lapis) iar culoarea albastră este mai mult albastru regal traditional, mai degrabă decât ultramarin. În plus, este distins de mineralele similare de culoare albă (mai degrabă decât albastru) Streak Sale. 

Sodalite
Sodalite albastru slefuit square cabochon Lungime - 9.5 mm Latime - 9.5 mm Carataj - 3.43 c..
5,00 Lei
Sodalite
Sodalite slefuit square cabochon Lungime - 10 mm Latime - 10 mm Carataj - 3.66 ct ..
5,00 Lei
Sodalite
Sodalite albastru slefuit square cabochon Lungime - 10.5 mm Latime - 10.5 mm Carataj - 4.40..
6,00 Lei