Coşul tău este gol!
Rhodochrosite

RHODOCHROSITE

Rhodochrosite este un mineral carbonat de mangan, cu compoziție chimică. În forma sa pură, ea este de obicei de culoarea trandafirului roșu, dar sunt specimene care pot fi in nuante de roz pana la maro deschis. Este transparent si translucid. Aceasta gema este adesea confundat cu silicat de mangan, Rhodonite, dar este clar mai moale. Rhodochrosite formează o serie completă de soluție solidă cu carbonat de fier (siderit). Calciu, (precum magneziu și zinc, într-o măsură limitată) substituie frecvent pentru mangan în structura, ceea ce duce la nuanțe mai deschise de roșu și roz, în funcție de gradul de substituție. Acesta este motivul pentru care cel mai frecvent întâlnită este culoarea roz.

Rhodochrosite apare ca un mineral hidrotermal , împreună cu alte minereuri de mangan din depozitele de minereu de temperatură scăzută ca în minele de argint din România unde a fost găsit primul. Rhodochrosite este minat în Capillitas, Argentina. Acesta a fost descris pentru prima data in 1813 cu referire la o probă de la Cavnic, Maramureș, România de azi. În conformitate cu Dimitrescu și Radulescu, in 1966 și la Papp, 1997, acest mineral a fost descris pentru prima data in Sacaramb, România, nu în Cavnic, România.

Rhodochrositele sunt adesea folosite pentru pietre decorative și bijuterii.  Datorită faptului ca este relativ moale, și având cleaveage perfect, este foarte greu de tăiat, și, prin urmare, foarte rar se găseste în fațete pentru bijuterii.

Phosphosiderite
Phosphosiderite slefuit oval cabochon Lungime - 33 mm Latime - 22 mm Carataj - 32,47 ct ..
124,00 Lei
Rhodochrosite
Rhodochrosite rosu slefuit oval cabochon Lungime - 17 mm Latime - 12 mm Carataj - 7.69 ct ..
31,00 Lei
Rhodochrosite
Rhodochrosite rosu slefuit oval cabochon  Lungime - 20.5 mm Latime - 14.5 mm Carataj -..
57,00 Lei
Rhodochrosite
Rhodochrosite rosu slefuit oval cabochon Lungime - 20.5 mm Latime - 15.5 mm Carataj - 16.83..
68,00 Lei