Coşul tău este gol!
Onix

ONIX
Onixul este o variatiune colorata alb-negru a calcedoniei care apartine grupului cuartului. 

"Onix" vine din cuvantul grecesc "onyx" ce inseamna "gheara" sau "unghie". Datorita variantei in culoarea pielii, se spune ca onixul se aseamana unei unghii. 
Onixul a fost cunoscut de catre grecii si romanii antici. Egiptenii foloseau onixul pentru a fabrica produse de olarie. Legenda spune ca in timp ce Venus dormea pe plaja, Cupidon i-a taiat unghiile cu varful sagetii. Deoarece Venus s-a trezit, Cupidon s-a speriat si in fuga sa a scapat unghiile zeitei pe nisip. Ursitoarele le-au transformat in pietre pentru ca nicio parte din trupul zeiesc sa nu piara vreodata. Intr-adevar, negrul nu este o culoare pe care o putem asocia cu unghiile, dar in Grecia antica aproape orice culoare de calcedonie, de la alb si pana la maro inchis si negru, purta denumirea de onix. 

Varietatile onixului sunt: onix (cu benzi albe si negre), dardonix (cu benzi de culoare bruna, neagra si alba), karneol (benzi albe si rosii).Culorile onixului variaza de la alb si pana la aproape orice culoare. 

Onixul este taiat de obicei in forma cabochon, sau in margele. Textura sa fina face ca onixul sa fie ideal pentru gravari.

Pietrele pretioase si semipretioase sunt minerale cu o estetica deosebita, care in urma unor procese elaborate de taiere si polisare, sunt utilizate pentru infrumusetarea bijuteriilor. 
Clasificarea traditionala intre pietre pretioase si semipretioase a aparut pentru prima oara in Grecia Antica, fiind adoptata apoi si de alte culturi. Astazi, pietre pretioase sunt considerate diamantul, rubinul, safirul si smaraldul, in timp ce celelalte sunt semipretioase, dar aceasta este o distinctie nestiintifica si reflecta in special raritatea nestematelor si duritatea (in functie de pozitia pe Scala Mohs). Expertii, in schimb, clasifica gemele in functie de compozitia chimica, sistemul de cristalizare si mediul in care s-au format. Gemele sunt caracterizate de indexul de refractie, dispersia luminii, duritate, clivaj, diaclaza si luciu. 

Onix negru
Onix negru slefuit octogon Lungime - 13,4 mm Latime - 9,4 mm Inaltime - 2,32 mm Carataj ..
42,00 Lei
Onix negru
Onix negru slefuit octogon  Lungime - 12 mm Latime - 10 mm Inaltime - 3 mm  ..
45,00 Lei
Onix negru
Onix negru slefuit octogon Lungime - 16 mm Latime - 12 mm Inaltime - 2,05 mm Carata..
52,00 Lei
Onix negru
Onix negru slefuit octogon Lungime - 14 mm Latime - 12 mm Inaltime - 3,35 mm Carataj - 5..
71,00 Lei
Onix negru
Onix negru slefuit octogon Lungime - 16 mm Latime - 12,4 mm Inaltime - 2,7 mm Carataj - ..
57,00 Lei
Onix negru
Onix negru slefuit octogon Lungime - 15,2 mm Latime - 13,7 mm Inaltime - 1,95 mm Carataj..
54,00 Lei
Onix verde
Onix verde slefuit patrat Lungime - 8 mm Latime - 8 mm Inaltime - 2,8 mm Carataj - 1,80 ..
24,00 Lei