Coşul tău este gol!
Ochi de tigru

OCHI DE TIGRU

Ochiul de tigru este un mineral, varietate a curatului, care a suferit un proces metamorfic. 
In perioada Evului mediu se credea ca mineralul poseda puteri magice, ferinde de rele si vrajitorie, din acest motiv cavalerii care purtatu la cruciade purtau pietre ochi de tigru. 
Ochiul de tigru este piatra aniversara pentru al 9-lea an de casatorie. 
Piatra ochi de tigru, asemanator ochiului felinei, straluceste printr-o raza subtire de lumina pe suprafata. Aceasta proprietate este cunoscuta drept efectul chatoiant - ochi-de-pisica. 
Ochiul de tigru este o piatra pretioasa de culoare maro-galbuie cu variante de culoare pana la roscat-brut. Mineralul este rezultat prin procesul de degradare prin actiunea intemperiilor asupra "ochiului de soim", o varietate a cuartului albastru. In cele mai multe cazuri, piatra este taiata in forma cabochon pentru a evidentia efectul chatoiant.

Pietrele pretioase si semipretioase sunt minerale cu o estetica deosebita, care in urma unor procese elaborate de taiere si polisare, sunt utilizate pentru infrumusetarea bijuteriilor. 
Clasificarea traditionala intre pietre pretioase si semipretioase a aparut pentru prima oara in Grecia Antica, fiind adoptata apoi si de alte culturi. Astazi, pietre pretioase sunt considerate diamantul, rubinul, safirul si smaraldul, in timp ce celelalte sunt semipretioase, dar aceasta este o distinctie nestiintifica si reflecta in special raritatea nestematelor si duritatea (in functie de pozitia pe Scala Mohs). Expertii, in schimb, clasifica gemele in functie de compozitia chimica, sistemul de cristalizare si mediul in care s-au format. Gemele sunt caracterizate de indexul de refractie, dispersia luminii, duritate, clivaj, diaclaza si luciu. 

Ochi de tigru
Tigers eye slefuit pear shape cabochon Lungime - 24 mm Latime - 18 mm Carataj - 25 ct ..
30,00 Lei
Ochi de tigru
Tigers eye slefuit oval cabochon Lungime - 10 mm Latime - 8 mm Carataj - 2,16 ct ..
5,00 Lei
Ochi de tigru
Tigers eye slefuit baguette cabochon Lungime - 18 mm Latime - 12,5 mm Carataj - 11,45 ct ..
10,00 Lei
Ochi de tigru
Tigers eye slefuit trilliant cabochon Lungime - 12,5 mm Latime - 12,5 mm Carataj - 6,50 ct ..
8,00 Lei
Ochi de tigru
Tigers eye slefuit pear shape cabochon Lungime - 24 mm Latime - 17 mm Carataj - 22,47 ct ..
26,00 Lei
Ochi de tigru
Tigers eye slefuit square cabochon Lungime - 9,5 mm Latime - 9,5 mm Carataj - 3,58 ct ..
7,00 Lei