Coşul tău este gol!
Larimar

LARIMAR

 Larimar este o piatră prețioasă extrem de rara. Aceasta a fost găsita doar într-o singură locație: o zonă muntoasă, relativ inaccesibila în provincia Barahona în Republica Dominicană. Prima mentionare a pietrei este într-o cerere din 1916, însă nu a fost apreciata ca o piatra pretioasa cu un adevarat aspect până în 1974.

In 1974, Norman Rilling, un membru al Peace Corps din SUA, și Miguel Méndez, un dominican a găsit bucăți de Larimar pe malul marii. Cuvântul Larimar a fost creat de către Mendez, care a combinat numele fiicei sale Larissa cu numele Mar, cuvant care inseamna mare in spaniola. Cu mult timp inainte Mendez și Rilling, localnicii din regiune și strămoșii lor au fost conștienti de existenta pietrei.

Teoriile din trecut sugerau ca Larimar a fost produs de mare, mai târziu, prin mișcările vulcanice ale pământului. Legendele din Islanda spun că pietrele se puteau colecta foarte ușor de pe plajă, pana într-o zi, cand nu au mai ramas pietre Larimar albastru . Localnicii au explorat în amonte și au găsit o formatiune stancoasa, care părea să fie sursa de piatra albastra. Această legendă deține adevărul; In 1974 Mendez și Rilling au urmat un râu în amonte și au găsit surse de piatra albastra. Cele mai multe blocuri mici de Larimar sunt in situ, ceea ce înseamnă că există chiar în locul în care s-au format. Cu toate acestea, prin eroziunea solului unele piese s-au rupt și au fost mutate de precipitații pe pantele din dealurile de râuri. Râul le-a depus în Marea Caraibelor, unele piese fiind spălate pe malul mării de valuri. Piatra se formează atunci când gazele fierbinți  împing minerale cristalizate în sus, ca in niste "tuburi" vulcanice.

Larimar
Larimar slefuit oval cabochon Lungime - 30 mm Latime - 22 mm Carataj - 44.35 ct ..
435,00 Lei
Larimar
Larimar albastru si alb slefuit pear shape cabochon Lungime - 16.5 mm Latime - 12.5 mm ..
95,00 Lei
Larimar
Larimar slefuit oval cabochon Lungime - 9 mm Latime - 7 mm Carataj - 1.77 ct ..
48,00 Lei
Larimar
Larimar slefuit oval cabochon Lungime - 11 mm Latime - 9 mm Carataj - 3.71 ct ..
60,00 Lei