Coşul tău este gol!
Iolit

ORISSA  IOLITE

Orissa Iolite este numit dupa cuvantul grecesc " IOS " care inseamna ( violet ) și " Lithos " care inseamna ( piatra ) .

Orissa Iolite este de la un depozit bine-cunoscut , despre care se stie ca este unul dintre singurele care poate rivaliza cu materialele de la Sri - Lanka și unul dintre singurele locuri unde se poate găsi un cristal curat si dur .

Iolite este minat pe aproape fiecare continent și este deosebit de raspandita in India . Deși Iolite nu este o piatra a lunii recunoscut , acesta este un cadou traditional pentru a 21-a aniversare de nuntă . Iolitul este considerat a fi unul dintre primele pietre utilizate ca un compas . Marinarii Vikingi foloseau pietre Iolite slab tăiate pentru a naviga oceanul prin determinarea poziției soarelui prin procesul de polarizare .

Iolite este numele pietrei pretioase de modă din mineralul Cordierit, dar este de asemenea numit si Dichroite, in greacă insemnand" piatra cu două culori " și rădăcina cuvântului dicroice ( o gema care afișează două culori ), din cauza pleochroismelor sale vizibile are si ( culori diferite vizibile din mai multe directii ). Acest nume este un termen un pic impropriu , deoarece Iolite este, de fapt un puternic trichroic adica are ( trei culori ) , acest lucru înseamnă că fiecare cristal Iolite are trei culori , albastru adânc , tonuri de lila, mov până la incolor , a căror intensitate se schimba atunci cand este privit din unghiuri diferite .

Iolit
Lungime  7  mm Latime  7  mm Inaltime   4.35 mm. Claritate - ..
67,00 Lei
Iolit
Iolit slefuit oval Lungime - 7 mm Latime - 5,1 mm Inaltime - 2,75 mm Carataj - 0,54 ct ..
35,00 Lei