Coşul tău este gol!
Chihlimbar

CHIHLIMBAR

Chihlimbarul este o piatra pretioasa de culoare galbena transparenta cu forme translucide, opace, fiind de origine organica, mai precis provine din fosile. Chihlimbarul prezinta pentru cercetatorii paleontologi o importanta deosebita, prin ajutorul oferit acestora in a reconstitui viata pe pamant din primele sale epoci. Peste 1000 de specii de insecte disparute au fost identificate in chihlimbar, material format din rasina copacilor in urma cu 260 milioane de ani. Cu toate ca nu este un mineral, chihlimbarul este considerat o piatra pretioasa. 

Grecii il numeau Elektron sau fiul soarelui. Scriitorul Nicias afirma ca chihlimbarul este sucul si esenta soarelui la apus. 
Culorile chihlimbarului includ alb, galben, auriu, portocaliu si maro, foarte rar albastru, verde si rosu. In Statele Unite ale Americii se prefera chihlimbarul transparent, iar in Europa cel neclar. 
Unele pietre de chihlimbar prezinta sclipiri albastre la lumina zilei datorita luminescentei albastre. Amber este intalnit de cele mai multe ori sub forma de margele sau cabochon, dar poate fi de asemenea si sculptat. 

Pietrele pretioase si semipretioase sunt minerale cu o estetica deosebita, care in urma unor procese elaborate de taiere si polisare, sunt utilizate pentru infrumusetarea bijuteriilor. 

Clasificarea traditionala dintre pietrele pretioase si semipretioase a aparut pentru prima oara in Grecia Antica, fiind adoptata apoi si de alte culturi. Astazi, pietre pretioase sunt considerate diamantul, rubinul, safirul si smaraldul, in timp ce celelalte sunt semipretioase, dar aceasta este o distinctie nestiintifica si reflecta in special raritatea nestematelor si duritatea (in functie de pozitia pe Scala Mohs). Expertii, in schimb, clasifica gemele in functie de compozitia chimica, sistemul de cristalizare si mediul in care s-au format. Gemele sunt caracterizate de indexul de refractie, dispersia luminii, duritate, clivaj, diaclaza si luciu. 

Chihlimbar
Chihlimbar slefuit oval cabochon Lungime - 8,1 mm Latime - 6,1 mm Inaltime - 3,7 mm Cara..
58,00 Lei