Coşul tău este gol!
Andalusite

Andalusit

Andalusitul este relativ necunoscut pe piață in general; acest lucru se datorează faptului ca orice piesa descoperita este de obicei imediat rezervata pentru colecționari . Este cunoscut ca fiind un tip de piatră prețioasă foarte rara și exotica care se găsește greu și, prin urmare , nu este intr-o varietate in masă și comercializat frecvent .

Andalusitul a fost numit pentru sursa originală istorica , Andaluzia în Spania , dar, din păcate, această locație nu produce nici un material semnificativ astăzi . Singura locație importantă pentru producerea de Andalusit este acum Brazilia și chiar si aceasta sursa minieră este acum extrem de limitată .

În trecut Andalusitul a fost caracterizata ca o piatră prețioasă de culoare - schimbatoare ( change - color ) . Dar de fapt, aceasta nu este o piatra de culoare - schimbatoare , deoarece toate culorile sale sunt prezente în același timp . Acesta este fenomenul numit pleochroism , în special la Andalusit , trichroism , adică 3 culori diferite care pot fi vazute in compozitia pietrei pretioase in acelasi timp. Cristalele Andalusit sunt de obicei găsite în dimensiuni foarte mici, astfel încât cele care depasesc  0.40 carate sunt deosebit de rare ; 90 % dintre pietre sunt de obicei de 0,50 puncte sau mai puțin . Culorile Andalusit-ului sunt placute ochiului printr-un amestec de culori ale pământului galben – verde,  portocaliu - maro și aur , dar dimensiunea este un bonus pentru a permite acestor culori minunate sa fie vazute .

Incluziunile vizibile in poze sunt foarte putin vizibile cu ochiul liber. ( Claritate – VS )

Andalusite
Lungime  10  mm Latime   5 mm Inaltime   3.25  mm. Claritate ..
125,00 Lei
Andalusite
Lungime  10  mm Latime   7 mm Inaltime   4.45 mm. Claritate -..
187,00 Lei
Andalusite
Lungime  10  mm Latime   8 mm Inaltime   4.53 mm. Clarit..
190,00 Lei
Andalusite
Lungime  8  mm Latime   6  mm Inaltime   3.60  mm. Clari..
115,00 Lei
Andalusite
Lungime  9  mm Latime   5 mm Inaltime   3  mm. Claritate..
85,00 Lei
Pe stoc -dimensiuni la cerere
Loturi diferite dimensiuni Calitate top si a taieturii si a gemei ( VS ). Daca nu avem dimensi..
0,00 Lei
Andalusite
Lungime  9  mm Latime   7 mm Inaltime   4.20  mm. Clarit..
188,00 Lei