Coşul tău este gol!
Diamante

DIAMANT

Diamantul este un mineral nativ si in acelasi timp o piatra pretioasa. Din punct de vedere chimic este una din formele de existenta ale carbonului pur, celelalte fiind carbonul amorf ( grafitul ) si fulerenele. Din cauza duritatii ridicate, cristalele de diamant pot fi slefuite numai cu pulbere de diamant si din fulerita. Denumirea de diamant provine din limba franceza "adams" ce se traduce prin :"de neînvins",  "indestructibil". Denumirea diamantului era bine cunoscuta in antichitate.

Având în vedere ca este nevoie de 1 milion de diamante pentru a obține unul de 1 carat de calitate bijuterie, nu este deloc surprinzator ca  Diamantul este cel mai bine-cunoscut și încă cel mai popular dintre pietrele prețioase din lume si cel mai purtat.

Datorită omogenității lor, descoperirea culorii și claritatii Diamantului, este acum relativ simpla, datorită acestor doua planuri 'Diamond Clarity Scale' si 'Diamond Color Scale' dezvoltat de către GIA (Gemmological Institute of America).

În timp ce majoritatea oamenilor doresc să dețină Diamante incolore ( sau atat de limpezi pe cat le permite soldul bancar ), în realitate, Diamantele vin într-o gamă de culori. Pentru un ochi neantrenat, cele mai multe diamante par incolore, dar pentru un expert, diferențele minore pot echivala cu diferențele mari de preț.

În timp ce adevăratele Diamante incolore sunt extrem de rare, iar prețurile sunt în consecință, aproape toate Diamantele incolore si cele cu nuanțe secundare abia perceptibile (maro, gri sau galben), oferă o valoare mai bună pentru bani.

Diamante
Diamant slefuit marquise Lungime - 8,66 mm Latime - 4,90 mm Inaltime - 3,37 mm Carataj -..
0,00 Lei